(

Maak je tuin zomerklaar!

Het heeft even geduurd, maar de eerste zomerse temperaturen doen eindelijk hun intrede. En dat wil natuurlijk maar één ding zeggen: naar buiten! Heerlijk met een koud biertje op het terras, struinend door de bossen of een heerlijke strandwandeling. Maar wellicht blijf je liever iets dichter bij huis en ga je optimaal van de zon genieten in je eigen tuin.

Je nodigt wat vrienden uit voor een borrel en geniet heerlijk van de zwoele zomeravonden. Niet heel gek dus, dat je tijdens de zomer meer tijd buiten doorbrengt dan binnen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je tuin en terras er goed uitzien en je er verder niet meer naar hoeft om te kijken. Je terras schoonmaken is daarom een goede eerste stap om je tuin zomerklaar te maken.

Terras schoonmaken, de werkwijze

Je terras reinigen is een tijdrovend en een vervelend klusje. Vooral als je niet in het bezit bent van een hogedrukreiniger. Want dan wordt het onkruid verwijderen een hels karwei. Uren met de knieën op de grond en al het groen uit de voegen van je tegels trekken. Deze tijd kun je toch veel beter besteden? Met een hogedrukreiniger verwijder je gemakkelijk al het onkruid tussen de tegels. Het terras schoonmaken zal nooit een ideaal klusje worden, maar je hoeft niet uren op je knieën te zitten. Daarnaast verwijder je gemakkelijk al het vuil van de tegels en zie je de originele kleur van je terrastegels weer terug.

Voegen vullen

Wanneer al het onkruid, mos en gras is verwijderd tussen de voegen van de tegels, blijven er gaten over. Om ervoor te zorgen dat hierdoor de tegels niet los gaan zitten, is het verstandig om deze gaten en voegen weer te vullen. Vaak wordt dit gedaan met speciaal brekerzand. Na een paar uurtjes werken ben je klaar met het terras en kun je gaan genieten in je luie stoel. Heb je hetzelfde probleem met de oprit of andere bestrating rondom het huis? Hier kun je gemakkelijk precies dezelfde techniek toepassen.

Het werk uitbesteden?

Heb je zelf geen tijd om het terras te reinigen? Of ben je misschien niet in het bezit van een hogedrukreiniger? Terrasreiniging zit ook in het takenpakket van Housecare Service. Neem contact met ons op voor meer informatie dan helpen wij je graag!