Daklekkage repareren

Wanneer u last heeft van een daklekkage kan dat erg vervelend zijn. Het is dan van belang om snel te handelen. Een lekkage kan voor veel waterschade zorgen, maar dat willen wij graag voorkomen. Met onze vakkennis en professionaliteit helpen wij u graag bij het repareren van de daklekkage.
Lees verder

Oorzaken lekkage dak 

Door verschillende oorzaken kan een lekkage in het dak ontstaan. De meest voorkomende lekkages vind je bij dakgoten en beloopbare platte daken. Ook bij de loodafdichtingen komt het vaker voor. Daken met een plat dak lopen meer risico op daklekkage. Dit komt voornamelijk doordat de naden tussen de aan- en uitbouw kunnen uitdrogen en daardoor barsten. Ook bij de loodafdichtingen komt het vaker voor. Bij veel regenval of een verstopping in de dakgoot/regenpijp kan een lekkage snel ontstaan. 

Interesse in deze dienst? Laat je gegevens achter, dan bellen we je terug met meer informatie.

Daklekkage opsporen 

Het opsporen van een daklekkage is niet altijd eenvoudig. Het is vaak niet direct duidelijk waar de lekkage vandaan komt. Wanneer er vochtkringen te zien zijn, betekent het bijvoorbeeld niet dat de lekkage er recht boven zit. Met een dakinspectie gaan wij op zoek naar de lekkage. Er zijn verschillende methodes die wij gebruiken. Het opsporen van een lekkage is anders bij een schuin dak dan bij een plat dak. We willen de lekkage zo snel mogelijk verhelpen en doen dit ook zorgvuldig. Gelukkig zijn wij hierin gespecialiseerd en helpen wij u graag.  

Dakgoot schoonmaken voor
lekkage

Gevolgen daklekkage 

Wanneer een daklekkage niet wordt gerepareerd, kan dit verschillende gevolgen hebben. Er kan waterschade ontstaan in het plafond, in de muren of de vloer. Daarbij kan ook het interieur beschadigd raken. Er kan ook schimmel ontstaan. Het water kan zich ophopen, waardoor er schimmel ontstaat en eventueel de luchtkwaliteit in het gebouw kan verslechteren. Als het water ook in contact komt met elektriciteit, kan dit kortsluiting en brand veroorzaken. Een lekkage in het dak kan veel verschillende gevolgen hebben, daarom het belangrijk is om een daklekkage snel te repareren.  

Offerte aanvragen

Heb je last van een daklekkage? Laat je daklekkage repareren door onze experts. Vraag direct een offerte aan.

Nog vragen?

Voor advies en vragen over het repareren van een daklekkage kun je ons altijd bellen.

Whatsapp ons