Schoonmaaktips

Housecare Service geeft de beste tips om zelf aan de slag te gaan in huis.
Lees verder

Handige tips voor het schoonmaken van je huis

Ben je ook wel eens aan het boenen en schrobben maar bereik je er niet het gewenste resultaat mee? Zo zorgvuldig je ramen gelapt maar nog steeds strepen op je ramen? Zien de voegen op de badkamer er niet meer zo fris uit? En hoe krijg je die ene vlek uit je tafelkleed? Vaak heb je al, zonder dat je het door hebt, een krachtig schoonmaakmiddel in huis. Veel eenvoudige producten kun je voor veel meer dingen gebruiken dan je denkt. Hier vind je handige tips om op een eenvoudige manier, en met eenvoudige producten, schitterende schoonmaakresultaten te behalen.

handige schoonmaaktips met simpele middelen

Waar wil je schoonmaken?

Lees hier allerlei handige schoonmaaktips, gesorteerd per ruimte:

Grootmoeders schoonmaaktips

Veel van deze tips stammen uit grootmoeders tijd. Jaren geleden waren er nog niet zo veel schoonmaakmiddelen op de markt als nu. Er werd schoongemaakt met de middelen die voorhanden waren. Soms was het dus nodig om met een creatieve manier om te gaan met de beschikbare producten. De vindingrijkheid was daardoor een stuk groter. Want wie had gedacht dat je met groene zeep groene aanslag van tuinmeubelen verwijdert? En op hoeveel manieren je azijn kunt inzetten.

Eenvoudig en goedkoop

Voor elk schoonmaakprobleem is wel een oplossing te vinden. Vaak zijn de ‘ouderwetse’ manieren een stuk goedkoper dan de schoonmaakmiddelen die in de winkel liggen. Ook voor het milieu zijn deze simpele huishoudelijke producten vaak vriendelijker dan een speciaal samengesteld schoonmaakproduct. Als je uitgaat van alle nieuwe producten, is er voor elk type schoonmaakwerk een ander product te krijgen. Zo heb je al gauw een kast vol met schoonmaakmiddelen. Maar dat is vaak helemaal niet nodig. Zo zie je in de schoonmaaktips azijn, bleek en soda vaak terug komen voor verschillende schoonmaakklusjes. Met alleen deze middelen in huis kom je dus al een heel eind.

Interieurverzorging voor bedrijven

Housecare Service biedt interieurverzorging voor bedrijven aan. Neem contact op voor meer informatie.

Ook buiten je woning onderhouden

Alle tips voor het schoonmaken in huis al toegepast? Ook buitenshuis zijn we je natuurlijk van dienst. Bekijk onze schoonmaakdiensten die we periodiek of eenmalig uitvoeren.

Whatsapp ons