Binnenschilderwerk

Is het tijd om je binnenschilderwerk bij te werken of wil je een nieuw kleurtje op de muren? Schakel onze binnenschilder in, voor zowel muren als houtwerk.
Lees verder

Schilderwerk binnen

Met netjes en strak schilderwerk krijgt heel je interieur een mooie uitstraling. Vind je het tijd voor een nieuwe kleur op de muur of is de huidige laag verf toe aan een opfrisbeurt? En vind je het zelf te lastig of te veel werk? Onze binnen schilder zorgt ervoor dat je muren, plafonds, kozijnen, deuren of de trap weer stralen.

Interesse in deze dienst? Laat je gegevens achter, dan bellen we je terug met meer informatie.

Binnenschilder

Onderhoud binnenschilderwerk

Scheurtjes, blaasjes of loslatende verf zijn duidelijke signalen dat de verflaag opgeknapt moet worden. Op houtwerk zoals kozijnen, deuren en de trap(leuningen) zijn stof, vuil en het gebruik van invloed. Regelmatig reinigen helpt al om het schilderwerk langer mee te laten gaan, maar na een aantal jaar is het nodig om het houtwerk op te schuren en van een nieuwe laag verf te voorzien.

 

Muren en plafonds verven

Op de muur of het plafond kan de verf er nog strak op lijken te zitten, maar door de jaren heen treedt hier ook altijd verkleuring op door zonlicht of rook van bijvoorbeeld kaarsen. Haal maar eens een schilderij of klok van de wand, dan zie je vaak duidelijk het verschil tussen het originele schilderwerk en de rest van de muur waar de kleur vervaagd of vergeeld is.

binnen schilderen

Kwaliteit binnenschilderwerk

Naast de positieve effecten op de uitstraling van je interieur zorgt goed binnenschilderwerk ook voor bescherming. Bijvoorbeeld tegen vocht. Met een goede verflaag trekt vocht niet de ondergrond in, wat anders grote vochtplekken of zelfs schimmelvorming zou kunnen veroorzaken. Dit is met name heel belangrijk in de badkamer en keuken.

Goed binnenschilderwerk beschermt ook tegen slijtage. Een houten trap wordt bijvoorbeeld veel belast. Met een goede verflaag gaat de trap in zijn geheel langer mee.

Hoe vaak binnen schilderen?

Voor een frisse uitstraling en goede kwaliteit binnenschilderwerk is het elke 5 à 7 jaar nodig het houtwerk in huis te schilderen. Muren kunnen om de 7 à 10 jaar een schilderbeurt gebruiken, afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden in de ruimte. Of op het moment dat je een nieuwe kleur wil natuurlijk.

Wij verzorgen ook schilderwerk voor bedrijven of VvE.

Binnenschilder inschakelen?

Per type klus (bijv. wanden, plafonds, trap of kozijnen), de ruimte en het soort ondergrond zorgen we voor de juiste toepassing van de bijbehorende verfsoort. Voor elke ondergrond verschilt bijvoorbeeld het soort voorbehandeling, van stofvrij maken, ontvetten, schuren, afplakken tot hoeveel lagen grondverf. Oneffenheden werken we weg en komen we houtrot tegen, dan repareren we dat eerst.

Het binnenschilderwerk kunnen we ook met ons SprayMaster verfspuitsysteem doen. In veel gevallen werken we hier 20 tot 50% sneller mee dan met roller en kwast. Dit loont zich vooral bij het schilderen van volledige binnenmuren. Voor alleen een kozijn of deur is de traditionele manier van schilderen meestal de beste manier. We informeren je graag over alle mogelijkheden en soorten verf.

Omdat per type schilderwerk de werkzaamheden verschillen komt onze ervaren binnenschilder altijd bij jou langs om de klus te bekijken en je wensen te bespreken. Op basis daarvan ontvang je een geheel vrijblijvende offerte op maat.

muren en plafond verven

Winterkorting binnenschilder

In de wintermaanden gelden altijd voordelige wintertarieven. In de winter ontvang je een winterkorting van 25%.

Offerte aanvragen?

Benieuwd naar de kosten voor jouw schilderklus in huis?

Nog vragen?

Wil je meer weten over alle mogelijkheden voor binnenschilderwerk?

Whatsapp ons