Stucwerk

Stukadoor nodig? Onze vakman zorgt met alle soorten stucwerk voor strakke muren en plafonds.
Lees verder

Professioneel stucwerk

Wil je strakke muren of plafonds? Dan is stucwerk een goede afwerking. Stucwerk kan toegepast worden als eindafwerking, met bijvoorbeeld een structuur als decoratieve afwerking, of als basis waar nog schilderwerk of behang overheen aangebracht kan worden.

Een compleet huis, trapgat of open haard, moeilijke hoeken of kanten, nieuwbouw of renovatieproject. Onze vak stukadoor levert in elk soort ruimte top kwaliteit stucwerk af.

Over wat het beste soort stucwerk is voor jouw project kan onze ervaren stukadoor je goed informeren.

Kosten stukadoor

Wat kost stucen? De prijzen voor stucwerk worden berekend aan de hand van het aantal m² en de uurprijs voor de stukadoor. Op basis van het soort stucwerk en het aantal m² kunnen we een vrijblijvende prijsopgave geven. De exacte kosten zijn verder afhankelijk van hoeveel voorwerk er nodig is, bijvoorbeeld voor het gelijk maken van de ondergrond.

De gemiddelde kosten voor de verschillende soorten stucwerk per m² en de stukadoor zijn als volgt:

Stucwerk Prijs per m²*
Behang klaar stucen € 9,50 – € 19,50
Saus klaar stucen € 10,00 – € 22,50
Schuurwerk € 16,00 – € 22,00
Plafond stucen € 15,00 – € 27,50
Sierpleister € 16,00 – € 23,00 incl. kleurtoeslag
Raapwerk (dik stuken, glad) € 16,00 – € 28,00
Stucco d´Or concreta € 50,00 – € 60,00
Stellen van hoeknaden € 1,75 – € 2,25 per strekkende meter
Voorlijmen € 1,50 – € 2,00
Wanden tegelklaar zetten Prijs na opname project

*Gemiddelde stucwerk prijzen per m² inclusief materiaal, BTW en loonkosten van de stukadoor.

Interesse in deze dienst? Laat je gegevens achter, dan bellen we je terug met meer informatie.

“Met goed stucwerk kun je minimaal 20 jaar weer vooruit”
Mark - Vak stukadoor
Vorige
Volgende
stucwerk
stucwerk woonkamer
stucwerk
stucwerk trapgat
stucwerk trapgat
Vorige
Volgende

Soorten stucwerk

Er zijn verschillende soorten stucwerk. Dit zijn een aantal soorten die wij regelmatig toepassen.

Pleisterwerk, saus- en behangklaar stucwerk

Pleisterwerk is het meest gebruikte stucwerk voor een glad resultaat. Met pleisterwerk zijn wanden en plafonds super strak te maken. De dikte van dit gladde stucwerk kan variëren, afhankelijk van de ondergrond en het eindgebruik. Met een laag pleisterwerk kunnen muren bijvoorbeeld glad gemaakt worden en een goede ondergrond zijn om vervolgens te schilderen of behangen.

Schuurwerk

Schuurwerk is een bijzondere afwerking van stucwerk. De toplaag van het stucwerk wordt met draaiende of vegende bewegingen aangebracht. Door het stucwerk zo als het ware te schuren ontstaat er een patroon. Door veranderende lichtinval ziet dit er vanuit elke hoek net weer anders uit. Schuurwerk wordt veel op plafonds toegepast en geeft een ruimte net wat extra’s.

Sierpleister

In sierpleisterwerk zijn meestal korrels verwerkt. De dikte van de korrel kan variëren. Hiermee ontstaat er een patroon op de muur. Spachtelputz is de meest bekende vorm van sierpleister. Dit soort stucwerk is erg stevig en beschadigt niet snel. Sierpleister wordt met de hand aangebracht. Spackspuitwerk is een vergelijkbare soort sierpleister en lijkt erg op spachtelputz, alleen wordt dit met een spuitmachine aangebracht.

Stucco d´Or concreta betonstuc

Een van onze specialiteiten is de betonstuc. Met Stucco d´Or concreta realiseren we een betonlook op je muur. Deze decoratieve wandafwerking is er in verschillende kleuren. Naast de standaard grijze en zwarte betonkleur kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor natuurlijke groen- en bruintinten.

Stucco d'or kleuren
Stucco d'or open haard

Voorbereidende werkzaamheden stucwerk

Voor het aanbrengen van het gewenste soort stuc is er voorbereidend werk nodig zoals de ondergrond gelijk maken, afplakken en voorstrijken voor een goede hechting van het stucwerk. Voor het egaal maken van de ondergrond kan er eerst raapwerk toegepast worden. Raapwerk is vaak nodig bij oudere of beschadigde muren die veel oneffenheden bevatten of scheef zijn. Met raapwerk wordt er een dikke laag pleister aangebracht om het oppervlak vlak te maken. Dit werken we vervolgens naar wens af met bijvoorbeeld sierpleister of schilderwerk. Op deze manier kunnen we dus elk oppervlak geschikt maken voor een strakke eindafwerking.

stucwerk voorbereiding

Wat we allemaal kunnen stucen:

  • Muren stucen
  • Plafond stucen
  • Badkamer stucen
  • Woonkamer stucen
  • Trapgat stucen
  • Open haard stucen
  • Nieuwbouw stucen
  • Stucwerk repareren

Na het aanbrengen van het stucwerk kunnen we ook de afwerking verzorgen met schilderwerk. Selecteer al je wensen en ontvang direct een offerte op maat.

Welk soort stucwerk heb ik nodig?

Weet je nog niet welk soort stucwerk het beste past op je muur of plafond of welke korreldikte je bijvoorbeeld mooi vindt? Onze ervaren stukadoor adviseert je graag over de best passende stuc. Neem contact op!

Offerte aanvragen

Weet je al precies welk stucwerk je aan wil laten brengen?

Contact opnemen

Heb je nog advies nodig over het soort stucwerk?

Whatsapp ons