(

6 tips voor een nieuwe look in huis

Ben je na een winter thuis zitten een beetje uitgekeken op je huidige interieur en heb je behoefte aan een nieuwe, frisse sfeer in huis? Je hoeft niet meteen een heleboel nieuwe meubels te kopen. Met deze 6 tips kun je al een hele andere sfeer creëren in huis.

1: Nieuw kleurtje op de muur

Een ander kleurtje op de muren in huis kan al veel veranderen. Je kan gaan voor een frisse neutrale kleur, een warme kleur of voor een meer aanwezige knalkleur. Zodra je weet welke kleur je wilt op welke muur is het goed om na te denken of je wilt schilderen of behangen. Maar ben je er niet handig in, heb je het nog nooit gedaan of wil je het gewoon graag uitbesteden? Dan kun je altijd de hulp inschakelen van onze behangers of van onze schilders. Zij zorgen ervoor dat je nieuwe kleur behang of verf strak op de muur komt.

2: De vloer een keer goed onder handen nemen

Door de jaren heen wordt er veel over de vloer heen gelopen, gespeeld of bijvoorbeeld met stoelen geschoven. Het is daarom goed om een keertje de vloer goed onder handen te nemen zodat alle krassen minder opvallen en vlekken verwijderd kunnen worden. Zo ziet de vloer er gelijk weer als nieuw uit. Wil je het graag door ons professionele schoonmaakteam laten doen? Dan kan je altijd contact opnemen met ons.

Een ander idee is om een vloerkleed bij je bankstel of onder de eettafel te leggen. Daarmee geef je je woon- of eetkamer ook snel een andere look. En hiermee kun je makkelijk eventuele beschadigingen aan je vloer verbergen.

3: Nieuwe lampen ophangen

Wil je toch iets nieuws in huis hebben, iets wat ook echt de aandacht trekt? Ga dan voor nieuwe lampen. Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer en met een mooie designlamp kun je de uitstraling van je huis veranderen zonder dat je er veel voor hoeft te doen.

4: Frisse blik naar buiten

Niks is zo fijn om op een mooie zonnige dag naar buiten te kunnen kijken. Maar om dat te kunnen doen is het belangrijk dat je ramen goed schoon zijn. En na de winter die we nu bijna achter de rug hebben, verdienen ze het om een keer goed schoon gemaakt te worden, ook op alle moeilijk bereikbare plekken. Ons gespecialiseerde team komt daarom ook graag langs om je ramen weer te laten blinken. Indien gewenst doen ze ook de binnenkant.

5: Nieuwe muurdecoratie

Een groot schilderij aan die ene kale muur of een wand vol met persoonlijke foto’s kan ook veel veranderen aan de sfeer in huis. Ga voor decoratie die past bij het seizoen en die je gemakkelijk kunt vervangen. Zo kun je meerdere keren per jaar afwisselen zodat je niet heel het jaar naar dezelfde decoratie hoeft te kijken.

6: Haal planten en/of bloemen in huis

Planten en bloemen zijn een goede toevoeging in huis. Je kunt makkelijk een kaal hoekje opvullen met een grote plant of een mooie bos bloemen op een bijzettafeltje. Je kunt kijken welke formaten en kleuren het beste passen in je huis en daar je planten of bloemen op uitzoeken. Ben je niet handig met planten of bloemen, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor kunstplanten of -bloemen.

Whatsapp ons