(

7 onderhoudstips voor het voorjaar

Het voorjaar is de ideale tijd om de conditie én uitstraling van je woning en tuin te verbeteren na alle winterse weersomstandigheden. We zetten een aantal tips op een rijtje waar je mee aan de slag kunt gaan, of waarvoor je Housecare Service in kunt schakelen.

Tip 1. Maak de kozijnen schoon met een sopje. Schoon schilderwerk gaat langer mee. Als je de ramen lapt, neem je de kozijnen gewoon mee. Vergeet niet de ramen even open te doen en ook de sponning van het raam schoon te maken. Vaak vindt hier de meeste ophoping van vuil plaats. Onze specialistische medewerkers kunnen je ook helpen. Voor elk type kozijn hebben we de juiste reinigingsmethode. En ramen lappen kunnen we dan ook meteen voor je doen!

Tip 2. Verwijder groene aanslag op het terras. Tijdens de donkere en korte dagen in de winter is er vaak veel vuil en groene aanslag op de tegels terechtgekomen. Met behulp van een hogedrukreiniger kan groene aanslag snel verwijderd worden. Onze vakkundige medewerkers reinigen jouw terras, en ook tuinmeubilair, binnen een mum van tijd, en op een milieuvriendelijke manier. Na deze behandeling ziet je tuin er weer een stuk frisser en leefbaarder uit.

Tip 3. (Voor mensen met zonnepanelen.) Je zonnepanelen schoonmaken heeft meerdere voordelen. Het zorgt voor een langere levensduur maar ook het rendement blijft hoog bij regelmatig onderhoud. Als je aan het begin van het voorjaar je zonnepanelen laat schoonmaken zijn ze er klaar voor als de zonnige periodes aanbreken. Zelf op het dak klimmen is niet zo verstandig. Laat je zonnepalen daarom veilig reinigen door onze vakkundige medewerkers. Zij gebruiken ook altijd de juiste materialen zodat de panelen niet beschadigd raken.

Tip 4. Snoei de struiken rond het huis. Hout of struikgewas moet minstens 10 cm van de woning verwijderd blijven. Zo blijft luchtstroming langs de gevel mogelijk en kan de gevel bijvoorbeeld na een regenbui toch goed opdrogen. Is het nodig om je beplanting eens onder handen te nemen maar heb je hier zelf geen tijd of materialen voor, of heb je er gewoon geen zin in? Dan helpen wij je graag met al je snoeiwerkzaamheden en ander tuinonderhoud.

Tip 5. Verwijder het vuil op de platdakbedekking. Vuil hoopt zich vaak op rond afvoeren en plekken waar het dak een beetje doorhangt. Hierdoor kunnen er verstoppingen ontstaan. Ook kan het vuil vastkoeken aan de dakbedekking, en kunnen wortels van plantenbegroeiing schade aanrichten. Maak de dakafvoeren dus goed schoon en controleer ook meteen de regenpijp op lekkage. Een schoon dak en schone dakafvoeren voorkomen verstopping. Durf je zelf niet de ladder op, dan staan onze medewerkers voor je klaar.

Tip 6. Had je de kozijnen al schoongemaakt? Al het andere houtwerk van je woning kan ook op zijn tijd een reinigingsbeurt gebruiken. Drie belangrijke voordelen van het reinigen van houtwerk:

  • Het versterkt het hout en daarmee de kwaliteit van je woning of bedrijfspand.
  • Het verwijdert groene aanslag, wat zorgt voor een verzorgde uitstraling.
  • De verf blijft langer goed waardoor er minder schilderbeurten nodig zijn.

Een groot deel van houtwerk aan je huis zit op onbereikbare plekken. Maar daar hebben wij bijvoorbeeld telescoopstelen voor waarmee we zelfs tot de nok van je dak kunnen komen.

Tip 7. Schoonmaak binnen. Heb je buiten alles op orde aan je woning en in de tuin? Binnen zijn ook altijd wel schoonmaakklusjes te doen. Voor alle schoonmaakproblemen hebben wij een aantal handige schoonmaaktips. In het binnenvallende zonlicht zie je bijvoorbeeld veel meer stof rond dwarrelen dan normaal. Met een plakroller voor kleding kun je je bank, kussens of lampenkappen makkelijk stofvrij maken. Of zie je in het zonlicht allemaal strepen op de vloer van het dweilen? Gebruik de volgende keer verdunde ammoniak in plaats van een allesreiniger voor een streeploos resultaat.

Complete onderhoudspakketten

Nu kun je dus flink aan de slag met alle onderhoudstips voor je woning en tuin. Zoals je kon lezen kunnen we je ook overal bij helpen. Wil je meerdere klussen tegelijk laten uitvoeren? Al onze diensten zijn ook in handige pakketten af te sluiten. Al vanaf €8,- per maand komen wij op vaste momenten bij je langs om bijvoorbeeld ramen te wassen, kozijnen te reinigen en de dakgoot schoon te maken. Je kunt ook een maatwerk pakket samenstellen met de diensten die jij wilt. Vraag een vrijblijvende offerte voor alle informatie.

Whatsapp ons