(

Huis schilderen: waarom onderhoud schilderwerk belangrijk is

Als je geschilderd houtwerk regelmatig controleert ontdek je beschadigingen of verval op tijd. Het schilderwerk kan dan hersteld worden of er kunnen voorzorgsmaatregelen getroffen worden om verdere schade te voorkomen (houtrot bijvoorbeeld). Onze huisschilder weet hier alles van.

Wanneer is het tijd je schilderwerk een onderhoudsbeurt te geven?

Elk voor- en najaar is een goed moment om het schilderwerk van je huis te controleren. De onderkant van hout en multiplex, houten kozijnen en de overgang tussen staand en liggend houtwerk zijn onder andere onderhoudsgevoelige plekken. Of schilderwerk aan een onderhoudsbeurt toe is kun je zien aan barsten in de verflaag, als de verf niet goed meer hecht of poedert. Signaleer je dit, dan is het tijd om Housecare Service een seintje te geven. Onze huisschilder komt dan langs om te inventariseren wat er allemaal nodig is. Bijvoorbeeld oude verf afkrabben, naadjes en scheuren opvullen, schuren, ontvetten en natuurlijk een nette afwerking.

Goed onderhoud schilderwerk voorkomt houtrot

Met een schilderbeurt voorkom je achterstallig onderhoud met schade zoals houtrot als gevolg. Een goede verflaag beschermt het hout. Daarnaast ziet je woning er dan ook netjes en verzorgd uit. Na een grote onderhoudsbeurt van het schilderwerk kan je huis er weer minimaal 5 jaar tegenaan.

Ook het binnenschilderwerk is belangrijk om te onderhouden. Dit heeft ook invloed op de levensduur van houten kozijnen of plaatmateriaal aan de buitenkant van je huis. Goed binnenschilderwerk voorkomt het doordringen van vocht dat door het hout wordt opgenomen. Want als het hout langdurig vochtig is ontstaat houtrot. Onder deze vochtige omstandigheden groeien schimmels die het hout aantasten. Uiteindelijk kan dit lekkages tot gevolg hebben. Je constateert houtrot door op het hout te drukken, het voelt dan zacht aan. Als er eenmaal houtrot in een kozijn zit moet vaak het hele kozijn vervangen worden. Preventief onderhoud helpt dit te voorkomen.

Periodiek onderhoud schilderwerk

De staat van houtwerk blijft optimaal met periodiek onderhoud. Nadat het houtwerk goed geschilderd is moet het ook bijgehouden worden met regelmatige reiniging zodat vuil zich niet kan hechten en niet kan doordringen in het hout. Schoon houtwerk zorgt voor een langere levensduur van de verflaag en daarmee versterkt de conditie van het houtwerk.

Je huis laten schilderen

Schilderwerk is echt vakwerk en daardoor lastig om zelf goed uit te voeren. Niet alleen het schilderen zelf, ook de goede voorbereidingen zijn belangrijk zodat de nieuwe verflaag goed blijft hechten en voor een lange periode de beste bescherming biedt. Kijk verder wat er allemaal bij het schilder onderhoudsabonnement inbegrepen zit en neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Whatsapp ons