(

Trespa reinigen en onderhouden

Trespa materiaal is zeer geliefd bij woning- en utiliteitsbouw vanwege haar duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Het wordt vaak verkocht als onderhoudsvrij materiaal waar je geen omkijken naar hebt, maar je zult snel zien dat het niet helemaal onderhoudsvrij is. Om lang van je Trespa gevelbekleding te genieten, is het belangrijk om het regelmatig te laten reinigen. Na een goede onderhoudsbeurt ziet het materiaal er weer uit als nieuw.

Trespa, maar ook andere kunststof gevelbekleding zoals Keralit, Fortex en Werzalit, zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Maar wanneer het materiaal een lange tijd niet goed gereinigd is, krijgt het vuil toch de kans om aan te hechten. Het is dan vrijwel onmogelijk om het nog schoon te krijgen. Het is dus zeer belangrijk om hier zorgvuldig aandacht aan te besteden, ook al lijkt het materiaal op het eerste gezicht onderhoudsvriendelijk. Trespa reinigen en andere kunststof buitenbeplating vergt een andere aanpak dan wanneer het gebruikt wordt als binnenbeplating.

Trespa gevelbekleding reinigen

Hoewel vuil niet gemakkelijk kan doordringen in het materiaal, krijgt het wel te maken met allerlei weersomstandigheden. Op den duur zorgt dit voor een enorme aanslag op de gevelbekleding. Je eens zo mooie witte trespa platen zien er grauw uit met grijs/zwarte of groene aanslag. Om het Trespa materiaal en andere kunststofmaterialen in goede staat te houden is het belangrijk dat het regelmatig wordt schoongemaakt. Indien je zelf aan de slag gaat, dan kun je het Trespa reinigen met met water of een mild sopje. Het materiaal is bestand tegen sterke reinigingsmiddelen maar een normale huishoudreiniger werkt ook prima. Mocht er vette vervuiling op zitten, dan kun je het beste een beetje wasbenzine op een doek doen en het vervolgens met een lauwwarm sopje afnemen. Let erop dat je geen schuurspons gebruikt tijdens het Trespa reinigen, hiermee creëer je matte plekken op het materiaal.

Trespa laten reinigen

trespa laten reinigen

Hoewel het eenvoudig is om Trespa zelf te onderhouden, is het makkelijker om het periodiek door een professional te laten reinigen. We hebben een borstel en spons op een telescoopsteel waarmee we zonder ladder het Trespa op de hoge delen van je huis kunnen bereiken. De moeilijk bereikbare plekken worden dan ook meegepakt en je gevelbekleding wordt op een effectieve en zorgvuldige manier gereinigd.

Binnen beplating van Trespa schoonmaken

Trespa platen zie je vaak terug in de badkamer. Vette vervuiling zoals lippenstift of andere cosmetica die zich voordoen op het materiaal, dien je eerst zoveel mogelijk weg te vegen met een droge doek of voorzichtig weg te krabben. Let op, niet met een metalen object! Hierna kun je met wasbenzine of terpentine de oppervlakte afnemen en vervolgens nog even met een lauwwarm sopje navegen. Het is af te raden om het materiaal te reinigen met chloorhoudende middelen, dit kan leiden tot ernstige verbleking. Dit geldt ook voor andere kunststof gevelbekleding.

Reiniging van Trespa bij je bedrijf

Heb je Trespa platen in je bedrijf, dan is het veel werk om dit zelf zelf te onderhouden. Je wilt je natuurlijk focussen op je eigen werk, daarom is het handig als er eens in de zoveel tijd iemand langskomt om het Trespa voor je te reinigen. Het inhuren van een professioneel bedrijf is goedkoop en het materiaal wordt effectief en zorgvuldig behandeld. Trespa reinigen ging nog nooit zo makkelijk en snel. En je pand ziet er mooi verzorgd uit.

Vraag een offerte aan

Whatsapp ons