(

Tuinonderhoud tijdens vakantie, hoe regel jij dat?

Voor veel mensen komt de zomervakantie al snel dichterbij. Misschien ga jij wel een paar weken weg van huis? Een geweldig vooruitzicht natuurlijk, maar tegelijkertijd een gevaarlijk moment voor je tuin. Juist in de zomer heeft je tuin veel aandacht nodig. Loop jij ook altijd meteen na thuiskomt van je vakantie richting de tuin om te kijken hoe die er bij ligt? Om te voorkomen dat je na je vakantie meteen weer de tuin in moet, raden wij aan om voor de vakantie vast hulp in te schakelen, bijvoorbeeld van buren, familie, vrienden of een professioneel bedrijf zoals Housecare Service.

Vraag de buren om wekelijks water te geven

Het spreekt voor zich hoe zonde het is dat wanneer je terugkomt van vakantie, de helft van de tuin er dood bij ligt. Jammer van de moeite en het geld die je gedurende de rest van het jaar al in de tuin hebt gestoken. Ga je een week of langer weg? Zorg er dan in ieder geval voor dat er iemand een sleutel heeft en minstens iedere week een kijkje neemt in de tuin. Vooral als er een tijdje geen regen valt, dan heeft je tuin eigenlijk iedere week wel wat water nodig. Natuurlijk verschilt dit per tuin en per plant. Begonia’s en afrikaantjes zijn bijvoorbeeld extra gevoelige planten die wat vaker water nodig hebben om de zomerperiode te overleven. Water geven, binnen én buiten, is een simpel klusje dat buren, familie of vrienden vaak wel willen overnemen. Vergeet ze niet te bedanken met een leuk souvenirtje van je vakantiebestemming.

Lang weg? Schakel Housecare Service in en geniet van een prachtige tuin bij thuiskomst!

Helaas is water geven en een oogje in het zeil houden niet het enige wat er in de tuin moet gebeuren als jij voor een langere periode op vakantie bent in de zomer. Andere veelvoorkomende tuinwerkzaamheden die wat meer tijd en moeite kosten zijn bijvoorbeeld het gazon onderhouden, snoeien van bomen, terrastegels onderhouden, onkruid verwijderen en nog meer. Housecare Service begrijpt dat het wat moeilijker is om kennissen te vinden die dit soort intensievere taken gedurende jouw vakantie willen doen. Daarom kun je bij ons heel eenvoudig voor je vakantie je tuin eenmalig laten onderhouden of een periodiek onderhoudsabonnement afsluiten. Je zult zien dat thuiskomen van je vakantie een stuk leuker wordt als je tuin er nog steeds prachtig bij ligt!

Whatsapp ons