Waarom is woningonderhoud belangrijk?

Met veel enthousiasme maken onze medewerkers houtwerk, dakgoten en ramen schoon zodat jouw huis er mooi bij staat. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk je woning goed te onderhouden?

Als je een huis koopt ben je zelf verantwoordelijk voor al het onderhoud. En er zijn genoeg redenen om dit goed uit te voeren. Het is zelfs in de Woningwet vastgelegd dat woningonderhoud verplicht is voor huiseigenaren. Zo wordt bijvoorbeeld verpaupering van huizen en wijken voorkomen en blijft het aantrekkelijk en prettig om in een buurt te wonen. Daarnaast zijn er redenen zoals het behouden van de waarde van je huis en kosten besparen op dure reparaties.

Houd je woningwaarde op peil

Door goed onderhoud voorkom je een dalende woningwaarde. Stel je gaat je huis ooit verkopen, dan is een goed onderhouden huis meer waard. Bij achterstallig onderhoud is het bovendien een stuk lastiger om van je huis af te komen. Kopers staan over het algemeen niet te springen om een huis met achterstallig onderhoud. Mochten ze wel interesse hebben dan worden de te maken kosten voor het onderhoud meegenomen in het bod. Allemaal niet gunstig voor jou als verkoper.

Maak een onderhoudsplanning voor je huis

Houd een onderhoudsplan bij. Stel bijvoorbeeld herinneringen in je agenda in. Zo maak je alle nodige onderhoudsklussen overzichtelijk en voorkom je achterstallig onderhoud. Controleer bepaalde punten op jaarbasis en voer dan waar nodig preventieve werkzaamheden uit. Je hebt het zo tijdig in de gaten als er een grotere klus van gemaakt moet worden. Als je dit ook financieel in je onderhoudsplanning incalculeert kom je niet in de problemen.

Geplande kosten voor onderhoud

Geld besparen is voor iedereen een goede reden. Met regelmatig onderhoud voorkom je hoge, en vooral onverwachte, reparatiekosten. Met een goede planning heb je ook meteen het financiële plaatje op een rijtje. Je weet precies wanneer je geld vrij moet hebben voor de onderhoudskosten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Want zonder een planning voor regelmatig onderhoud lijken alle gebreken vaak in één keer achter elkaar te komen en dan zorgt dat voor een flinke aanslag op je portemonnee.

Nieuw of oud huis, onderhoud is altijd belangrijk

Ook bij een nieuwbouwhuis is onderhoud belangrijk. Je kunt wel denken dat alle nieuwe materialen perfect in orde zijn. Maar het weer heeft op alle huizen, nieuw of oud, veel invloed. Als je het onderhoud vanaf het begin goed bijhoudt stel je slijtage in ieder geval uit. En met regelmatig onderhoud merk je zwakke punten snel op en kun je deze verbeteren om later (onverwachte) grote kosten te voorkomen.

De kwaliteit van je woning heeft bovendien invloed op je eigen kwaliteit van wonen. Een slecht onderhouden dakgoot of rotte kozijnen kunnen bijvoorbeeld tocht, lekkages of schimmels veroorzaken. Uiteindelijk heeft dit ook invloed op je gezondheid.

Housecare Service, gespecialiseerd in reiniging van je woning

Housecare Service voert alle werkzaamheden uit ter voorkoming van schade aan je woning. We legen op tijd je dakgoot, houden kozijnen schoon zodat vuil hier niet indringt en verwijderen groene aanslag van je tuintegels of oprit zodat mossen en algen niet in de stenen trekken. Dus heb je zelf geen tijd of niet de kennis of materialen om deze klussen zelf uit te voeren? Dan schakel je Housecare Service in! We komen op vaste momenten langs voor de onderhoudsdiensten die je aanvraagt. Dus als het eenmaal is ingepland heb je hier zelf geen omkijken meer naar en ben je verzekerd van woonplezier in een gezond huis.

Whatsapp ons