Lekkages

Last van een lekkage in huis of buiten? Wij kunnen diverse lekkages verhelpen, professioneel en snel.
Lees verder

Last van een lekkage?

Een lekkage, of dit nu binnen of buiten is, is altijd vervelend en kan grote schade veroorzaken aan bijvoorbeeld muren, vloeren of meubilair. Er kan al snel schimmelvorming ontstaan. Voorkom vochtproblemen in huis en laat zo snel mogelijk je lekkage repareren.

Interesse in deze dienst? Laat je gegevens achter, dan bellen we je terug met meer informatie.

Lekkage opsporen

Wanneer je een lekkage in huis ontdekt komen we bij je langs en zullen de lekkage opsporen. Van sommige lekkages, zoals bij een kozijn, is de oorzaak al snel duidelijk. Is het niet direct duidelijk waar het lek zich bevindt dan kunnen we onderzoeken of een lekke leiding in huis bijvoorbeeld de oorzaak is van vochtkringen in het plafond. Of door middel van een dakinspectie erachter komen of er water via het dak binnenkomt. Nadat het lek gevonden is ontvang je een offerte op maat voor de reparatie.

lekkage in huis
dakgoot reparatie

Lekkage dak

Het dak beschermt je huis tegen alle soorten weersinvloeden. Het is dus belangrijk dat dit in een goede staat verkeert om vochtproblemen of lekkages te voorkomen. Wanneer je vocht in huis ontdekt is het daarom belangrijk om snel actie te ondernemen en te (laten) onderzoeken waar dit vandaan komt. Wat begint met een klein lek in het dak kan al snel uitlopen op grotere schade aan de dakconstructie, vochtproblemen of waterschade binnenshuis en schade die in eerste instantie onzichtbaar is in binnenmuren, met invloed op elektra en isolatiemateriaal. Bekijk hier hoe wij je daklekkage repareren.

Oorzaken lekkage (plat) dak of dakkapel

Veel voorkomende plekken van lekkages aan het dak zijn: de nok, bij loodafdichtingen (rond dakkapellen en schoorstenen), dakgoten, op beloopbare platte daken of bij een lichtkoepel op het plat dak.

Mogelijke oorzaken van een daklekkage zijn:

  • slijtage van dakbedekking
  • bij een plat dak kunnen de naden tussen een aan- of uitbouw uitgedroogd zijn en daardoor barsten
  • losgekomen dakpannen
  • veroudering van en scheuren in (lood)afdichtingen rond de schoorsteen, dakkapel of op andere plekken
  • verstopping van de dakgoot/regenpijp
  • nestelende vogels
  • schade door noodweer

Lekkage repareren

De oorzaken van een lekkend dak zijn deels te voorkomen door bijvoorbeeld regelmatig onderhoud zoals dakgootreiniging of voorzorgsmaatregelen zoals vogelwering of bladvangers.

Wanneer er toch een daklekkage of andere lekkage in huis is ontstaan komen we je snel helpen.

Offerte aanvragen

Lekkage laten repareren? We maken altijd een offerte op maat en komen, indien nodig, eerst langs voor een inspectie.

Nog vragen?

Bel ons voor advies over de aanpak van een (mogelijke) lekkage of als je vragen hebt over onze werkwijze.

Whatsapp ons