Vogelwering plaatsen

Schade door vogels onder je zonnepanelen of nesten in je dakgoot? Dat wil je niet. Daarom kunnen wij vogelwering voor je plaatsen.
Lees verder

Vogels en ongedierte veroorzaken vaak schade aan daken, dakgoten en zonnepanelen. Bijvoorbeeld door vervuiling door hun nesten of doorgeknaagde bedrading. Als je te lang wacht met het verwijderen van vogelnesten kan er minder ventilatie ontstaan onder je zonnepanelen met algen en schimmels als gevolg. Door een slechte ventilatie onder de zonnepanelen wordt de levensduur en het rendement van de zonnepanelen aangetast. Daarom is het belangrijk je zonnepanelen hiertegen te beschermen. Het laten plaatsen van vogelwering is de oplossing tegen schade aan daken en zonnepanelen.

Vogelwering zonnepanelen

Wij maken gebruik van het materiaal Solarguard Pro® vogelschroot. Deze vogelwering past perfect op elke vorm dakpan of andere dakbedekking. Naast de bescherming van je zonnepanelen met vogelschroot doe je er verstandig aan om ook vogelwering op je gevel, dak of andere plekken rond je zonnepanelen te laten monteren. Hoe minder vogels er op je dak terechtkomen, hoe kleiner de kans dat de uitwerpselen op je panelen terechtkomen. Plaatsen van vogelwering heeft niet alleen als voordeel dat het rendement van de zonnepanelen hoog blijft, ook geeft het een mooie en verzorgde uitstraling.

vogelwering zonnepanelen

Na het plaatsen van de vogelwering is het aan te raden om gelijk de zonnepanelen te laten reinigen. De reiniging kan ook jaarlijks opgenomen worden in een vrijblijvend abonnement voor het maximaal haalbare rendement van je zonnepanelen.

vogelnest dakgoot

Dakgoot beschermen tegen vogels en nesten

Ook als je geen zonnepanelen op je dak hebt wil je geen vogels in je dakgoot. Als ze zich hier gaan nestelen, zorgen ze voor geluidsoverlast en word je ’s ochtends vroeg bijvoorbeeld wakker door het koeren van duiven. Andere overlast die vogels in je dakgoot veroorzaken is vogelpoep op je gevel en stoep. Ook kunnen de nesten tot verstopping van de dakgoot leiden. Vogelwering op je dakgoot laten plaatsen is hier een goede oplossing voor.

Voordelen van vogelwering

  • Geen kippengaas of andere materialen nodig
  • Gemakkelijk te monteren en demonteren door klemmen
  • Nette en verzorgde uitstraling
  • Geen onnodige servicekosten
  • Geen geluidsoverlast van genestelde vogels
  • Hoger rendement van je zonnepanelen

Offerte aanvragen

Je zonnepanelen en/of dakgoten beschermen tegen vogels?

Nog vragen?

Heb je nog vragen over alle mogelijkheden of de materialen die we gebruiken? Je kunt altijd bellen voor meer informatie.