Beitsen

Zou je graag een dekkende laag aanbrengen om je schutting of ander hout te beschermen en kom je er zelf niet aan toe? Laat het dan beitsen door onze specialisten.
Lees verder

Hout beitsen

Heb je in je huis en er omheen veel hout, zoals bijvoorbeeld een tuinhuisje, een schutting of houten meubelen? Dan is het verstandig om te beitsen. De natuurlijke look van hout is heel mooi, maar moet wel goed beschermd worden. Zeker wanneer het buiten te maken krijgt met de Nederlandse weersomstandigheden. Door je hout te beitsen zorg je ervoor dat deze grondstof zo goed mogelijk is beschermd. UV straling, wind en regen komen hier continu om de hoek kijken om uw hout aan te tasten. Laat uw hout daarom beitsen.

Beitsen

Het beitsen van hout

Met het beitsen van hout breng je een dekkende of een transparante laag aan op het hout om het beter te beschermen. Zo is het hout en het schilderwerk beter beschermd tegen weer en wind. Ook geeft deze laag een mooi uiterlijk. Beits dringt voor een gedeelte in het hout en hierdoor wordt het sterker. Alles soorten hout kunnen gebeitst worden. Bij Loofhoutsoorten gaat dat het makkelijkst. Naaldhoutsoorten geven daarentegen meer problemen doordat daar vaak hars op aanwezig is. Voordat we starten met het beitsen moet het hout goed worden voorbewerkt. Door het van tevoren stof- en vetvrij te maken en goed glad te schuren zorgen we voor een optimaal resultaat.

Schutting beitsen

Wil je een schutting beitsen? Vaak bieden beitsen die geschikt zijn voor buiten een bescherming tegen UV stralen. Het schilderwerk is door middel van een UV blokkering beschermd. Ook hebben ze vaak een vochtregulerende werking. Samen met jou kijken we naar de beste oplossing voor het beitsen van jouw schutting. De levensduur van je schutting zal hierdoor met jaren worden verlengd.

Laten beitsen

Wil je het beitsen graag uitbesteden en jouw houten interieur en exterieur door ons laten beitsen? Dan bepalen we graag samen met jou het gewenste resultaat. Eerst maken we de keuze voor een dekkende of transparante beits. Bij de transparante beits blijft de hout structuur altijd zichtbaar. Is het hout al eerder bewerkt? We verwijderen dan eerst de oude laag. Vervolgens zullen we het gaan schuren en beitsen. Neem contact met ons op als je jouw hout wilt laten beitsen.

hout beitsen

Hout laten beitsen in Breda en omstreken

Bij Housecare Service helpen we je graag bij het beitsen van je schutting of van ander hout. Vanuit Breda zijn wij zo in Tilburg, Roosendaal en alles daar omheen en in de buurt. Wij werken in Noord-Brabant en het zuiden van Zuid-Holland. Bekijk ons werkgebied om erachter te komen of we ook bij jouw in de omgeving werken. Heb je een grote klus en vraag je je af of we je kunnen helpen. Neem dan gerust contact met ons op.

Offerte opvragen?

Wil je een offerte opvragen voor het beitsen?

Vragen

Heb je vragen over het beitsen? Bel ons gerust!

Whatsapp ons