Badkamer schoonmaken

De beste tips om je badkamer schoon te maken.
Lees verder

Badkamer schoonmaken

 • De wasmachine schoonmaken

  wasmachine schoonmakenDe wasmachine maakt je kleding schoon, maar wordt zelf op den duur toch ook vies. Je was ruikt dan niet meer lekker of er komen zelfs vlekken op. Om dit te voorkomen maak je de rubberen rand schoon met een droge doek of stuk papier. Hier blijven veel resten achter die het wasmiddel van je wasgoed afwast, zoals vetten en haren. Maak het zeepbakje vrij van zeepresten en draai vervolgens een wasprogramma op 90°C met een scheut natuurazijn of soda (half glas) in de lege trommel. Hierna is al het vuil, vet en kalk opgelost.

 • Schimmel in de badkamer verwijderen

  Door goed te ventileren in de badkamer kun je schimmel grotendeels voorkomen. Toch last van schimmel? Met warm water met ammonia en een spons of doek veeg je de muren of voegen makkelijk schoon.

 • Hoe kan ik het kalk verwijderen uit de gaatjes van de douchekop?

  schoonmaken douchekopDraai de douchekop los en leg hem in een emmer met azijn. Laat hem hier een half uurtje in weken. De zuren in de azijn lossen de kalk op. Hoe vuiler de douchekop, hoe langer hij in de azijn moet liggen. Je kunt hem ook een nacht laten weken. Nadat je de douchekop uit de azijn haalt spoel je hem af met water. Met name de gaatjes waar het water uitkomt raken snel verstopt door kalk. De restjes kalk die hier achterblijven kun je met een oude tandenborstel wegpoetsen.

 • Hoe krijg ik kalkaanslag uit de toiletpot?

  Last van kalkaanslag in je toiletpot? Schenk dan een fles cola leeg langs de randen van je toiletpot en je toilet ziet er weer fris uit.

 • Hoe maak ik de spiegel streeploos schoon?

  Tijd voor een handige schoonmaaktip van grootmoeder: om je spiegel schoon te maken, meng je wat gin of jenever met water, dep hierin een zijden zakdoek en veeg hiermee over de spiegel. Et voilà: je spiegel is weer brandschoon. Heb je geen zijden zakdoek? Geen probleem, het gaat ook prima met een microvezel schoonmaakdoek.

 • Hoe kan ik makkelijk de badkuip schoonmaken?

  badkuip schoonmakenMet een sopje van heet water met (schoonmaak)azijn kun je eenvoudig je bad schoonmaken. Sop de badkuip in en laat het een kwartiertje intrekken. Neem de badkuip daarna met een natte doek af en spoel na met water. Als je het bad daarna met een droge doek schoonveegt heb je een blinkend resultaat.

  Zie je gele vlekken in de badkuip? Deze verwijder je met citroensap. Even naspoelen met koud water en ze zijn verdwenen!

 • Hoe krijg ik de voegen van mijn badkamertegels schoon?

  Voegen tussen tegels krijg je goed schoon met een mengsel van bleek en soda. Smeer de vloer of muur hiermee in en laat het een kwartier intrekken. Spoel het daarna af met water en alles is weer schoon. Dat bespaart je een hoop schrobwerk op je knieën met een tandenborstel.

 • Hoe kan ik badkamertegels makkelijk schoonmaken?

  Ook voor badkamertegels schoonmaken is azijn een goede oplossing. Maak een sopje van azijn met heet water. Je kunt hiermee de tegels inwrijven. Nog makkelijker is het om dit sopje in een lege spuitfles te doen (van een schoonmaakmiddel dat op is bijvoorbeeld). Laat het sopje even intrekken op de badkamertegels en neem ze daarna af met een doek.

Whatsapp ons