Vlekken verwijderen

De beste tips om vlekken te verwijderen.
Lees verder

Vlekken verwijderen

 • Kauwgom verwijderen

  Kauwgom op je kleren? Leg het kledingstuk een nacht in de diepvries. Door de bevriezing wordt de kauwgom hard en kun je het er makkelijk afkrabben.

  Kauwgom op het tapijt? Zet er een zak met ijs op. Dat heeft hetzelfde effect als de diepvries. Krijg je niet alles weg dan kun je de laatste restjes met water en een beetje azijn helemaal wegpoetsen.

 • Grasvlekken verwijderen

  Grasvlekken krijg je makkelijk uit je kleding met een stuk Sunlight zeep (voor niet meer dan twee euro te koop bij de supermarkt of drogist). Maak je kledingstuk nat en wrijf het in met de zeep. Daarna kun je het in de wasmachine wassen.

 • Olievlekken verwijderen

  olievlek verwijderen met citroenCitroen is een goed middel tegen olievlekken in kleding. Wrijf met een doormidden gesneden citroen over de vlek en was het daarna uit in de wasmachine. Afwasmiddel met citroen kan ook al helpen.

 • Vetvlekken uit kleding verwijderen

  Vetvlekken krijg je makkelijk uit je kleding of ander textiel door de vlek in te smeren met afwasmiddel. Gewoon water werkt niet, maar afwasmiddel breekt vet af. Laat het afwasmiddel even intrekken en gooi daarna je kleren gewoon in de was om het helemaal schoon te krijgen. Bij polyester kun je beter vloeibaar wasmiddel in plaats van afwasmiddel gebruiken.

 • Hoe krijg ik vlekken uit mijn leren bank?

  Met uierzalf of babyolie verwijder je allerlei vlekken uit je leren bank. Laat het even intreken en wrijf de bank daarna schoon met een katoenen doek. Je bank zal weer glimmen.

 • Hoe krijg je watervlekken uit een houten tafel?

  Met een strijkijzer en schone theedoek kun je watervlekken en/of kringen op je houten tafel aanpakken. Leg de schone theedoek over de vlek en ga er met het hete strijkijzer overheen.

 • Hoe verwijder je kaarsvet?

  Heb je het gezellig gemaakt met kaarsen maar is er geknoeid met kaarsvet? Kaarsvet in textiel zoals je vloerbedekking, kleding of tafelkleed verwijder je eenvoudig met behulp van je strijkijzer. Door twee vellen keukenpapier op de vlek te leggen en eroverheen te strijken zuigt het papier het kaarsvet op en verdwijnt de vlek. Op gladde oppervlakten kun je de föhn gebruiken.

 • Hoe kan ik de onderkant van het strijkijzer schoonmaken?

  onderkant strijkijzer schoonmakenSoms wordt de onderkant van je strijkbout vies. Na verloop van tijd verkleurt het of komen er bruine vlekken op de zool van het strijkijzer. Zet de koude strijkbout dan op een doek die vochtig is gemaakt met schoonmaakazijn. Laat dit een half uur weken. Daarna kun je alle vlekken van het strijkijzer verwijderen met een vochtige doek. Is alles niet meteen weg, laat het strijkijzer dan langer staan op de doek met azijn.

 • Ossengalzeep tegen vlekken

  Ossengalzeep is een wondermiddel tegen vlekken. Veel vlekkenreinigers bevatten chemicaliën en bleekmiddelen die textiel beschadigen of doen verkleuren. Ossengalzeep daarentegen is een natuurlijk product. De gal kan vlekken doen verdwijnen omdat het een emulgator is die vetten en oliën oplost. Ideaal dus voor je bankstel, gordijnen, kleding en allerlei andere soorten textiel. Je kunt ossengalzeep kopen bij de drogist.

Whatsapp ons