Woonkamer schoonmaken

De beste tips om je woonkamer schoon te maken.
Lees verder

Woonkamer schoonmaken

 • Dierenharen uit het tapijt halen

  Heb je huisdieren die haren achterlaten op je tapijt? Deze haal je er makkelijk af met een ramenwisser. Deze neemt de haartjes makkelijker mee dan de stofzuiger.

 • Hoe kan ik mijn luxaflex makkelijk schoonmaken?

  Voor een grondige reiniging kun je de lamellen in bad doen. Hier gebruik je een sopje van heet water, soda en een scheut ammoniak bij. Laat ze een half uurtje weken, even navegen en ze zien er weer uit als nieuw. Heb je geen bad of is het te lastig de luxaflex van de muur te halen, dan zijn (winter)handschoenen een uitkomst. Hiermee kun je de lamellen makkelijk tussen je duim en vingers afgaan met een sopje.

 • Stof verwijderen

  stof verwijderen woonkamerEen plakroller voor kleding kun je behalve voor je kleding natuurlijk ook gebruiken om lampenkappen, de bank of kussens stofvrij te maken.

 • Hoe krijg ik kalkaanslag uit een bloemenvaas?

  Maak de binnenkant van een glazen vaas eenvoudig schoon door hem half te vullen met water en voor de helft met azijn. Laat dit een nacht staan. Borstel de volgende dag de binnenkant van de vaas en giet hem vervolgens leeg.

 • Hoe krijg ik de muffe geur uit mijn stofzuiger?

  Wanneer je stofzuiger een muffe geur afgeeft, moet je voor het stofzuigen een klein beetje waspoeder opzuigen. Vervolgens wordt de frisse geur door je hele huis verspreid.

 • Hoe krijg je de laminaatvloer streeploos schoon?

  laminaatvloer schoonmakenGebruik verdunde ammoniak om je laminaatvloer schoon te maken in plaats van allesreiniger. Allesreinigers laten vaak een vettig laagje achter waardoor je voetstappen gaat zien. Water met ammonia en een microvezeldoek geven daarentegen een streeploos resultaat.

 • Gordijnen snel wassen

  Je hoeft niet alle haakjes uit je gordijnen te halen. Bind ze bij elkaar en doe er een sok of washandje omheen met een elastiek.

 • Hou spinnen buitenshuis

  Spinnen kunnen niet tegen azijn of eucalyptusolie. Vul hier een plantenspuit mee, verdund met water. Sproei dit op alle kieren, scheuren en hoekjes die je tegenkomt, vooral rond je ramen en deuren. Zo zullen de spinnen zich snel weer omdraaien als ze proberen naar binnen te kruipen.

Whatsapp ons