Vogelwering zonnepanelen

Schade door vogels onder je zonnepanelen of nesten in je dakgoot? Dat wil je niet. Wij helpen je graag met: vogelwering zonnepanelen. We plaatsen hem graag voor je.
Lees verder

Vogelwering voor zonnepanelen, daken en dakgoten

Vogels en ongedierte veroorzaken vaak schade aan daken, dakgoten en zonnepanelen. Bijvoorbeeld door vervuiling door hun nesten of doorgeknaagde bedrading. Als je te lang wacht met het verwijderen van vogelnesten kan er minder ventilatie ontstaan onder je zonnepanelen met algen en schimmels als gevolg. Door een slechte ventilatie onder de zonnepanelen wordt de levensduur en het rendement van de zonnepanelen aangetast. Daarom is het belangrijk je zonnepanelen hiertegen te beschermen. Het laten plaatsen van vogelwering is de oplossing tegen schade aan daken en zonnepanelen.

vogelwering plaatsen

Vogelwering zonnepanelen

Wij maken gebruik van het materiaal Solarguard Pro® vogelschroot. Deze vogelwering past perfect op elke vorm dakpan of andere dakbedekking. Naast de bescherming van je zonnepanelen met vogelschroot doe je er verstandig aan om ook vogelwering op je gevel, dak of andere plekken rond je zonnepanelen te laten monteren. Hoe minder vogels er op je dak terechtkomen, hoe kleiner de kans dat de uitwerpselen op je panelen terechtkomen. Plaatsen van vogelwering heeft niet alleen als voordeel dat het rendement van de zonnepanelen hoog blijft, ook geeft het een mooie en verzorgde uitstraling.

Dakgoot beschermen tegen vogels en nesten

Ook als je geen zonnepanelen op je dak hebt wil je geen vogels in je dakgoot. Als ze zich hier gaan nestelen, zorgen ze voor geluidsoverlast en word je ’s ochtends vroeg bijvoorbeeld wakker door het koeren van duiven. Andere overlast die vogels in je dakgoot veroorzaken is vogelpoep op je gevel en stoep. Ook kunnen de nesten tot verstopping van de dakgoot leiden. Vogelwering op je dakgoot laten plaatsen is hier een goede oplossing voor.

vogelwering dakgoot

Veilig vogelwering zonnepanelen en dakgoten plaatsen

Onze ervaren professionals hebben geen last van hoogtevrees en gaan gezekerd het dak op. Op deze manier kunnen ze veilig het vogelschroot bevestigen.

**Let op:**
In verband met het broedseizoen van vogels kunnen we tussen 15 maart en 15 juli alleen vogelwering plaatsen bij nieuw gelegde zonnepanelen. Ook bij panelen waar nog geen nesten van vogels aanwezig zijn of er geen activiteit van nestelende vogels plaatsvindt, is het tijdens het broedseizoen mogelijk vogelwering te plaatsen.

vogelschroot zonnepanelen
vogelschroot zonnepanelen
vogelschroot zonnepanelen
vogelschroot zonnepanelen
vogelschroot zonnepanelen
Vorige
Volgende

Na het plaatsen van de vogelwering

Is de vogelwering geplaatst en zijn je zonnepanelen veilig? Na het plaatsen van de vogelwering is het aan te raden om gelijk de zonnepanelen te laten reinigen. De reiniging kan ook jaarlijks opgenomen worden in een vrijblijvend abonnement voor het maximaal haalbare rendement van je zonnepanelen.

Vogelnesten onder zonnepanelen

Tussen de zonnepanelen en de dakpannen zit altijd een kleine ruimte. Deze ruimte is belangrijk voor de ventilatie. Maar vogels zien dit als een fijne plek om een nest te bouwen. Vaak zijn dit vooral duiven of kauwen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe groot ze deze nesten kunnen uitbouwen. Alle takken belemmeren de ventilatie voor de zonnepanelen en bedrading kan bekneld of beschadigd raken. Naast takken nemen vogels ook vaak afval zoals plastic of papier mee om het nest mee te bouwen. De warmte op en onder de zonnepanelen kan flink oplopen. De nesten kunnen dan voor een brandgevaarlijke situatie zorgen.

vogelnesten zonnepanelen verwijderen
vogelnesten zonnepanelen verwijderen
vogelnesten zonnepanelen verwijderen
vogelnesten zonnepanelen verwijderen
vogelnesten zonnepanelen verwijderen
vogelnesten zonnepanelen verwijderen
Vorige
Volgende

Voordelen van vogelwering

  • Geen kippengaas of andere materialen nodig
  • Gemakkelijk te monteren en demonteren door klemmen
  • Nette en verzorgde uitstraling
  • Geen onnodige servicekosten
  • Geen geluidsoverlast van genestelde vogels
  • Geen vogelpoep op de zonnepanelen of dakpannen
  • Hoger rendement en langere levensduur van je zonnepanelen
  • Geen takken of ander vuil dat in de dakgoot valt en voor verstopping zorgt
Vogelwering plaatsen
Vogelwering plaatsen
Vogelwering plaatsen
Vogelwering plaatsen
Vogelwering plaatsen
Vorige
Volgende

Offerte aanvragen

Je zonnepanelen en/of dakgoten beschermen tegen vogels?

Nog vragen?

Heb je nog vragen over alle mogelijkheden of de materialen die we gebruiken? Je kunt altijd bellen voor meer informatie.

Whatsapp ons