Zonnepanelen reinigen

Je zonnepanelen reinigen draagt niet alleen bij aan een lange levensduur, maar ook het rendement blijft hoog bij regelmatig onderhoud.
Lees verder

Zonnepanelen schoonmaken

De aanschaf van zonnepanelen is misschien een vrij grote investering voor het gemiddelde huishouden. Toch zijn er steeds meer mensen die deze stap naar schonere energie zetten. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar op de lange termijn ook goed voor je eigen portemonnee. De meeste zonnepanelen gaan meer dan 25 jaar mee. Het is natuurlijk wel belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed onderhouden worden. Het is daarom verstandig om af en toe je zonnepanelen te reinigen.

schone zonnepanelen

Zonnepanelen laten reinigen

Je zonnepanelen schoonmaken heeft meerdere voordelen. Het zorgt zoals eerdergenoemd voor een langere levensduur. Het rendement hangt af van meerdere factoren, waaronder het type en de plaatsing. Ook vuil heeft hier invloed op. Veel vuil wordt vanzelf door neerslag weggespoeld, maar toch is het verstandig om 1 of 2 keer per jaar je zonnepanelen te reinigen. Het is slim om het onderhoud van je zonnepanelen aan het begin van het voorjaar uit te laten voeren. Zo zijn ze het schoonste als de zonnige periode aanbreekt. Je zonnepanelen laten reinigen kan het rendement met zo’n 3 tot 5% verhogen, dit blijkt uit onderzoek. Bovendien zien je zonnepanelen er mooier uit wanneer ze schoon zijn.

Snel, goedkoop en veilig reinigen van zonnepanelen

Wij reinigen je zonnepanelen snel en goedkoop. Dit doen we met osmosewater en een heel zachte borstel. Zo worden de panelen gespaard en toch goed schoon gemaakt.

zonnepanelen reiniging

Offerte aanvragen

Om erachter te komen wat de kosten zijn voor het laten reinigen van jouw zonnepanelen, kun je een offerte aanvragen.

Nog vragen?

Voor meer informatie over hoe wij je zonnepanelen schoonmaken kun je altijd vrijblijvend contact opnemen.

Whatsapp ons