(

Het belang van regelmatig rolluiken schoonmaken

Bedrijven hebben de wettelijke plicht om hun rolluiken minstens één keer per jaar te laten onderhouden. Particulieren daarentegen zijn hier niet toe verplicht, maar het is natuurlijk niet voor niks dat bedrijven deze verplichting voor het onderhoud aan rolluiken hebben. Rolluiken worden namelijk dagelijks blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, van zon tot sneeuw en alles wat daartussen zit. Wij vertellen je hieronder waarom onderhoud van rolluiken zo belangrijk is, hoe dit in zijn werk gaat en over de mogelijkheden om een onderhoudsabonnement af te sluiten zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.

De voordelen van rolluiken onderhoud

Of het nu gaat om een groot aantal rolluiken van een enorm bedrijfspand, of slechts een paar rolluiken van een woonhuis, de schoonmaak van rolluiken biedt voor iedereen allerlei voordelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Levensduur verlengen door goed onderhoud
  • Optimale werking door de gesmeerde onderdelen
  • Nette uitstraling aan de buitenkant
  • Schone uitstraling vanuit binnen

Offerte aanvragen

Een schone buiten- en binnenkant van rolluiken

Rolluiken schoonmaken is een tijdrovende klus. De buitenkant kan nog wel relatief eenvoudig schoongemaakt worden met behulp van een zachte spons en wat sop, maar het schoonmaken van de binnenkant van rolluiken vergt toch wat meer tijd en moeite. Het meeste vuil hoopt zich namelijk op aan de binnenkant en hoe langer je dit niet schoonmaakt, hoe meer vuil er aan de binnenkant blijft ophopen. Dit zal vervolgens doorlopen naar de buitenkant van het rolluik.

Je kan enkel bij de binnenkant van het rolluik komen als je de kap verwijdert. Daarna zit er niets anders op dan het rolluik telkens weer een beetje te laten zakken zodat je alle lamellen één voor één kan schoonmaken.

Het is verstandig om ieder jaar je rolluiken te (laten) waxen. Dit zorgt er namelijk voor dat het rolluik minder snel vuil aantrekt en laat de laklaag langer stralen.

Onderdelen smeren voor optimale werking

Een vaak vergeten stap tijdens het schoonmaken van rolluiken is het controleren en smeren van de verschillende onderdelen. Hoewel het natuurlijk erg belangrijk is dat je woning of bedrijfspand er netjes uit ziet met stralende rolluiken, is het ook wel prettig als de rolluiken soepel werken. Door de jaren heen hebben de verschillende bewegende onderdelen van je rolluiken namelijk ook heel wat te verduren tijdens het openen en sluiten. De geleiders en rubbers zijn makkelijk te onderhouden met een flesje W40 spray. Ga je dit zelf doen? Gebruik dan absoluut geen vet smeermiddel, want dat zal na verloop van tijd alleen maar meer vuil aantrekken.

Onderhoud rolluiken: zelf doen of laten doen?

Iedereen die beschikt over een groot aantal rolluiken of bedrijven die wettelijk verplicht zijn tot jaarlijks rolluiken onderhoud, raden wij aan om dit tijdrovende klusje uit te besteden. Zo hoef je hier zelf niet meer aan te denken. De medewerkers van Housecare Service beschikken over de juiste kennis en kunde om de levensduur van je rolluiken te verlengen en ervoor te zorgen dat jouw woning of bedrijfspand er altijd netjes uitziet dankzij stralende rolluiken. Bovendien kun je bij ons heel gemakkelijk een gecombineerd onderhoudsabonnement afsluiten zodat jouw woning of bedrijfspand op alle vlakken straalt.

Bekijk alle onderhoudsdiensten voor buiten aan je huis >

Onderhoud aan je bedrijfspand uit laten voeren? Bekijk onze zakelijke diensten >

Whatsapp ons