(

Milieuvriendelijk gevelonderhoud, hoe doen we dat?

De gevel is het visitekaartje van je huis of bedrijfspand. Daarom wil je dat deze er aantrekkelijk uitziet zodat jij én mogelijke gasten zich welkom voelen om binnen te stappen. Toch zorgen allerlei weersomstandigheden er in de loop der tijd voor dat de gevel vervuild raakt. Dit draagt natuurlijk niet bij aan de uitstraling van jouw gevel. Bovendien tast het de duurzaamheid van de gevel aan. Voor een blijvend representatief uiterlijk van jouw pand is het daarom belangrijk om zo nu en dan je gevel te reinigen. Welke manier van reinigen het beste is voor jouw gevel is afhankelijk van de ondergrond en in hoeverre en waarmee de gevel vervuild is. Wij vertellen je graag over de twee meest gebruikte manieren van gevelreiniging. Dit zijn koudwaterreiniging en stoomcleanen.

Reinigen met koud water

Wanneer jouw gevel voorzien is van een lichte groene aanslag, dan is reinigen met koud water een simpele oplossing. Vooral gevels aan de west- of noordkant zijn vaak voorzien van mossen en algen. Het gevolg hiervan is dat de muur niet goed meer kan ademen wat vervolgens kan leiden tot schimmels en beschadiging van het metselwerk. Door koud water met een bepaalde druk op de muur te spuiten, zal de groene aanslag wegtrekken. De druk waarmee het water op de muur spuit moet wel afgestemd worden op de steensoort en de hardheid van de voegen.

Stoomcleanen

Als de groene aanslag dieper in de muur is doorgedrongen, dan is stoomcleanen met een hogedrukreiniger waarschijnlijk een betere optie. Door de combinatie van stoom en hoge druk worden kwetsbare ondergronden gereinigd zonder dat het voegwerk van de gevel beschadigingen oploopt. De hoge temperatuur van de stoom heeft het een ontsmettende werking. Het warme water zorgt er namelijk voor dat de vervuiling gemakkelijk oplost en door de hoge druk spoelt het water het vuil zo van de gevel af.

Milieuvriendelijk gevelonderhoud

Zowel gevelonderhoud met koud water als stoomcleanen zijn hele milieuvriendelijke manieren om je gevel te reinigen. Onze medewerkers voeren de gevelreiniging graag voor je uit. Het komt weleens voor dat sterk vervuilde gevels chemisch gereinigd worden, maar de reinigingsmiddelen die hiervoor gebruikt worden zijn schadelijk voor het milieu én voor de gezondheid van degene die het middel gebruikt. Bij hardnekkige vervuiling van je gevel is het dus aan te raden om het gevelonderhoud door een professional te laten uitvoeren, zodat dit effectief en veilig gebeurt.

Whatsapp ons