(

Wanneer bomen snoeien?

De lente is in aantocht. Dat is te zien aan de bomen en planten in je tuin. Na een rustperiode in de winter ontstaan er langzaamaan knopjes voor nieuwe blaadjes en nieuwe takken. Om een boom goed in vorm te houden is het nu tijd deze een onderhoudsbeurt te geven.

Een boom hoeft niet vaak gesnoeid te worden. Maar hoe meer een boom groeit, hoe meer schaduw er in de tuin ontstaat. Als de boom niet te groot mag worden en om het model van de boom in stand te houden moet je het snoeiwerk wel regelmatig bijhouden. Meestal is dit één keer per jaar.

Goed snoeiwerk voor een gezonde boom

Een goed gesnoeide boom ziet er netjes uit. Maar naast het uiterlijk van de boom is het ook gezond voor de boom zelf. Het is belangrijk om zieke, zwakke of afgestorven takken op tijd te verwijderen. Met snoeien wordt er meer ruimte en licht gecreëerd waardoor de boom zich beter kan ontwikkelen. De bloei en het groeien van vruchten worden zo gestimuleerd. Al met al krijgt de boom zo een langere levensduur.

Wanneer bomen snoeien?

Elke boom heeft een eigen ‘gebruiksaanwijzing’. Zoek voor jouw soort boom op wanneer de boom het beste gesnoeid kan worden. Sommige bomen kunnen bijvoorbeeld gaan ‘bloeden’ als deze gesnoeid worden. In de winter worden deze bloedingen het meest beperkt. En in de periode vlak voordat de lente begint gaan bomen snel groeien, wonden helen dan snel. In deze periode is de boom ook nog kaal. Bij een kale boom zie je de vorm van de boom goed. Zo heb je een beter overzicht welke takken gesnoeid moeten worden.

Bomen laten snoeien

Is de boom zo groot dat het nodig is om met een kettingzaag of een ladder te werken? Dan is het wellicht beter om een professional in te huren. Een gespecialiseerde medewerker weet precies hoe hij veilig te werk kan gaan. Dit geldt voor het werken op een ladder en het werken met een kettingzaag en voor het werken met deze twee gereedschappen in combinatie.

Veiligheid met betrekking tot het gereedschap is belangrijk maar je moet ook weten om te gaan met de vallende takken. Onze ervaren medewerkers ruimen al het snoeiafval ook meteen op en kunnen daarnaast nog ander tuinonderhoud verzorgen. Dit bespaart jou dus een hoop werk.

Ook de groenvoorzieningen rondom een bedrijfspand kunnen wij verzorgen. Je kiest zelf welke tuinwerkzaamheden we voor je uit handen nemen!

Whatsapp ons