Glasbewassing

Om je ramen weer te laten blinken komt Housecare Service graag bij je langs. We wassen de ramen aan de buitenkant en, indien gewenst, ook aan de binnenzijde van je woning.
Lees verder

Voordelen glasbewassing

Het reinigen van glas kan een lastig karwei zijn omdat glas vaak verwerkt is op moeilijk bereikbare plekken. Met behulp van moderne ladders, telescoopsystemen en osmosetechnieken kunnen onze gespecialiseerde medewerkers alle ogenschijnlijk onbereikbare plekken bereiken. Wij komen je ramen graag op een veilige en verantwoorde manier reinigen, zodat je ramen er weer prachtig uitzien en ze meer licht doorlaten. Bovendien heeft periodieke glasbewassing een positief effect op de levensduur van je ramen en kozijnen.

Je kunt kiezen voor gewone glasbewassing (met de hand) of osmose bewassing. Bekijk hier waar we allemaal werkzaam zijn.

glasbewassing

Onze werkwijze

Onze gespecialiseerde medewerkers komen graag bij je langs voor een eerste glasreiniging. Je zult zien dat we altijd tot 100% resultaat uitkomen. Vervolgens bespreken we samen hoe vaak glasbewassing nodig is voor blijvend schone ramen. Dit hangt bijvoorbeeld af van de ligging. Zo worden ramen op het westen over het algemeen sneller vuil dan ramen op het oosten omdat neerslag en wind in ons land meestal vanuit het westen komt. Bij het glazen wassen hoort ook standaard het reinigen van de kozijnen.

Glasbewassing met osmose

Bij osmose bewassing maken we gebruik van osmosewater. Glasbewassing met osmose zorgt voor een streeploos resultaat. Maar wat is osmose bewassing precies?

In normaal leidingwater en regenwater zitten mineralen en zouten die op het oppervlak van je ramen achterblijven wanneer het water is opgedroogd. Hierdoor ontstaan de bekende kringetjes na afloop van een regenbui. Bij osmose glasbewassing wordt gebruik gemaakt van gedemineraliseerd water. Dit is gewoon water dat door middel van filters ontdaan is van mineralen en zouten. Het wordt ook wel ‘osmosewater’ genoemd. Er blijft puur water over dat na verdamping geen vlekken achterlaat op ramen en andere oppervlakken. Simpelweg omdat er niets meer in het water zit wat kan vlekken. Naast dat het een écht schoon resultaat oplevert, is dit ook een duurzame manier van ramen wassen. Lees er meer over in ons blogartikel over osmose.

Onze vakkundige medewerkers hebben jarenlange ervaring als osmose glazenwasser en komen graag bij je langs om je het verschil te laten zien.

ramen wassen met telescoop

Telescoop glasbewassing

Voor osmose glasbewassing maken we gebruik van een telescoop. Behalve dat het osmosewater zelf geen vlekken achterlaat, heeft de telescoop ook een sterker reinigend vermogen. Als het water op je ramen wordt gespoten gaat het een verbinding aan met het aanwezige vuil. Het osmosewater trekt als het ware het vuil van het raam af. Zelfs tot uit de poriën van het glas.

Na bewassing spoelen we het raam na en wordt ook het laatste vuil uit alle naden en voegen weggespoeld. Osmose bewassing met de telescoopmethode is dus per definitie schoner en dieper dan met de klassieke methode met sop en wisser.

Ramen wassen bovenverdieping

Telescoop glasbewassing is ook ideaal bij hoge ramen. Met de lange uitschuifbare telescoop kunnen we ramen wassen zonder op een ladder te hoeven staan. Bij osmose bewassing hoeven de ramen niet droog gemaakt te worden. Hiervoor is het dus ook niet nodig de hoogte in te gaan. Je hoeft dus niet steeds de ladder te verplaatsen en je staat tijdens de werkzaamheden stevig met beide benen op de grond. Daardoor is ramen wassen met de telescoop veiliger en sneller dan werken met een ladder.

Eerste resultaat osmose bewassing

Wanneer je je ramen voor de eerste keer met osmosewater laat reinigen, kan het zijn dat ze daarna nog niet perfect schoon zijn. Het beste resultaat wordt meestal zichtbaar na de tweede osmose wasbeurt. Dit komt doordat de poriën van het glas nog vol met oud vuil en zeepresten zitten. Het kan dus even duren voordat het resultaat volledig zichtbaar is. Na de wasbeurt gaat het reinigingsproces namelijk nog een tijdje door. Doordat het osmosewater verder het glas intrekt en nog meer oud vuil opneemt. Wanneer het water is verdampt laat het oude vuil de vlekjes na die je ziet.

In 95% van de gevallen hebben we bij het tweede bezoek al 100% goed resultaat. Het glas is dan tot in de poriën zuiver en je ramen zijn volledig schoon. Voor het beste resultaat laat je je ramen periodiek met osmose wassen.

ramen wassen telescoop

De voordelen van telescoop glasbewassing met osmose:

  • Veilig
  • Snel & eenvoudig
  • Duurzaam
  • Het schoonste resultaat

100% tevredenheidsgarantie

Mocht je na een eerste glasbewassing niet tevreden zijn over het (voorlopige) resultaat dan zoeken we een passende oplossing. Bij elke wasbeurt, met standaard glasbewassing en bij osmose bewassing, streven we immers naar 100% klanttevredenheid.

Offerte aanvragen

De voordelen van glasbewassing zelf ervaren, eenmalig of periodiek?

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten.

Voordelige onderhoudspakketten

Geef aan welke werkzaamheden je door ons wilt laten uitvoeren. Wij maken dan een offerte op maat voor je. Kies je meerdere diensten, dan profiteer je altijd van pakketkorting.

“Ik ben tevreden over de geleverde diensten. De melding per mail dat de glazenwasser komt, kaartje in de brievenbus dat hij geweest is vind ik geweldig. Zeer professioneel!”
F.M.H.M. van Gils
“De glazenwassers zijn professionele mensen en doen hun werk goed. Ik word goed op de hoogte gehouden wanneer de glazenwassers wel of niet komen.”
Anoniem
“Het is de eerste keer dat ze bij ons de ramen en het houtwerk hebben schoon gemaakt en daar zijn wij tevreden over.”
J. Gelens
“Ik vind dat jullie netjes werken, mijn ramen en kozijnen zien er mooi uit als jullie geweest zijn.”
Anoniem
Vorige
Volgende
Whatsapp ons