Hagen snoeien

Laat je hagen snoeien in het juiste seizoen, zodat ze mooi en gezond blijven.
Lees verder

Hagen laten snoeien

Het snoeien van hagen en heesters wordt vaak als een lastige klus ervaren. Wanneer moet je struiken of hagen snoeien? Hoe pak je dit precies aan en moet elke struik wel gesnoeid worden? En kun je met elk soort snoeischaar de struiken snoeien? Hagen snoeien kun je heel gemakkelijk aan ons overlaten waardoor je je geen zorgen hoef te maken dat je haag beschadigt raakt door een verkeerde werkwijze. Wij nemen het snoeiwerk en ander tuinonderhoud graag voor je uit handen. 

Onze tuinspecialisten weten precies wanneer een struik of haag gesnoeid kan worden en hoeveel eraf moet zodat hij weer mooi uitspringt. We hebben hiervoor het juiste gereedschap van goede kwaliteit, zoals elektrische heggenscharen of een hand heggenschaar. Deze zijn altijd scherp zodat we de struiken en hagen strak kunnen snoeien en daardoor gezond blijven. 

struiken snoeien

Wanneer hagen snoeien?

Hagen moeten minimaal één keer per jaar gesnoeid worden, maar meestal gebeurt dit twee keer per jaar. De eerste snoeibeurt moet in ieder geval in het voorjaar plaatsvinden. Daarna is het vaak ook eind juni nog een keer nodig, omdat ze dan nog een groeispurt hebben gemaakt. De meeste hagen dienen bij voorkeur in mei of juni gesnoeid te worden. Van beukenhaag tot buxus, laurierhaag, coniferen of taxushaag. Een eventuele tweede snoeibeurt vindt, afhankelijk van de eerste, eind juni, augustus of september plaats. Later in het najaar kunnen er meestal geen snoeiwerkzaamheden meer plaatsvinden. Want dan heeft de haag te weinig tijd om zich voor te bereiden op de winter. Het is dus verstandig om in het voorjaar hagen te snoeien 

Waarom is regelmatig snoeien van hagen belangrijk?

Hagen worden veel gebruikt als afscheiding in de tuin. Als een heg als afscheiding met de buren staat wil je deze mooi vol, dicht en groen houden. Goed snoeiwerk op de juiste momenten is daarvoor belangrijk. Het zorgt ervoor dat de heg gezond blijft en nieuwe blaadjes weer makkelijk aangroeien. Door regelmatig hagen te snoeien wordt de heg ook steeds dichter.  

heg snoeien

Werkwijze heesters en hagen snoeien

Of je een grote of een kleine tuin hebt, dat maakt allemaal niet uit. We maken altijd een offerte op maat.  

Van tevoren komen we langs om de grootte van de snoeiklus in te schatten. Kan één tuinman het in zijn eentje af of zijn er meerdere medewerkers nodig, en moeten we bijvoorbeeld een ladder meenemen voor de klus. Als we een rondje door je tuin maken kun je ook precies aangeven welke struiken of hagen wij moeten snoeien of het in een bepaalde vorm gesnoeid moet worden. Wil je bijvoorbeeld dat de coniferen hoger worden, dan zullen we ze niet toppen zodat ze wel in de hoogte kunnen groeien. Daarbij is het voor ons ook handig om te weten hoe lang bepaalde struiken of hagen al in de tuin staan. Pas aangeplante hagen en struiken zijn wat gevoeliger en jonge hagen moeten in de eerste jaren goed teruggesnoeid worden om de groei te bevorderen. We kunnen ook extra bemesting aanraden na het hagen snoeien. Na de snoeiwerkzaamheden ruimen we al het snoeiafval op.   

Naast snoeiwerk kunnen we ook andere tuinwerkzaamheden voor je uit handen nemen zoals gras maaien of groene aanslag verwijderen. Dit kan makkelijk gecombineerd worden zodat je tuin er in één keer weer mooi bij ligt.

Offerte aanvragen

Kunnen je struiken wel een snoeibeurt gebruiken of wil je je hagen laten snoeien?

Nog vragen?

We adviseren je graag over snoeiwerkzaamheden, bijvoorbeeld wanneer er gesnoeid moet worden.

Whatsapp ons