(

Hoe zorg je voor een sfeervol huis?

De dagen worden langer en er komt steeds meer licht je huis binnen. Ook mogen er weer meer mensen over de vloer komen. Daarom is het belangrijk om je huis gezellig en sfeervol te maken. In dit artikel lees je meer over hoe je ervoor zorgt dat je woonkamer spik & span is. Om het vervolgens gezellig in te richten en te decoreren.

Begin met een flinke poetsbeurt

Het gezellig maken van je woonkamer begint met een grondige poetsbeurt. Want zeg nou zelf: een schoon en opgeruimd huis zorgt voor rust en een fijne sfeer. Daarnaast is de geur van een schoongemaakt huis erg aangenaam. Begin allereerst met het verwijderen van stof & vergeet ook niet om luxaflex, gordijnen en vloeren onder handen te nemen. Lees meer over het schoonmaken van de woonkamer.

Een sfeervol huis met bloemen

Nu het huis schoon en opgeruimd is, wordt het tijd om sfeer aan te brengen. Dit kun je doen door bloemen of andere natuurelementen in huis te halen.
Tip: heb je last van kalkaanslag in vazen? Maak dan de binnenkant eenvoudig schoon door de vaas te vullen met water en azijn. Laat dit een nacht staan & borstel de volgende dag de vaas schoon.

Sfeerverlichting & gedimd licht

Een van de meest belangrijke elementen in een gezellig en sfeervol huis is de verlichting. Met warme verlichting zorg je voor een knus en huiselijk gevoel. Een huis met TL verlichting geeft toch echt een andere sfeer dan een huis met dimlicht. Zeker nu je scociaal gezien meer mag, is het fijn om het huis gezellig te verlichten.
Tip: om lampen schoon te maken kan je het beste allereerst de lamp afnemen met een stofdoek of plumeau. Neem vervolgens de lamp af met een vochtige doek en een sopje. Droog de lamp na met een theedoek om opdroog vlekken te voorkomen.

Kleed het huis aan met kussens & een vloerkleed

Kleden, kussens en andere zachte accessoires zorgen ervoor dat het huis er warm en knus uit komt te zien. Dat zorgt er voor dat je meer gezelligheid krijgt. Zorg ervoor dat je vloerkleed en kussens op elkaar zijn afgestemd om eenheid te creƫren.

Zorg voor passende decoratie

Nu alle grotere elementen op elkaar zijn afgestemd, is het tijd voor decoratie. Dit kun je doen door bijvoorbeeld kamerplanten, kaarsen en overige decoraties neer te zetten in huis. Tip: houd het rustig en zorg ervoor dat het op elkaar is afgestemd. Zet accessoires in groepjes van twee of drie stuks. Zo voorkom je dat alle accessoires loos in de ruimte staan.

Ben je uitgekeken op je interieur? Hier zijn 6 tips voor een nieuwe look in huis!

Whatsapp ons