Bladvangers dakgoot plaatsen

Met het laten plaatsen van bladvangers in je dakgoot, bescherm je je dakgoot tegen bladeren en houd je het dakgootrooster bladvrij.
Lees verder

Dakgoot beschermen tegen bladeren

Bladvangers in een dakgoot houden bladeren goed tegen. Wanneer je veel bomen rondom je huis hebt staan, kan dit problemen opleveren in de herfst en winter. Als de dakgoot op een gegeven moment helemaal vol zit met bladeren en ander vuil is er geen ruimte meer voor een goede hemelwaterafvoer. De dakgoot zal daardoor gaan overstromen. Het regenwater sijpelt langs de muur naar beneden. Hierdoor kunnen er vochtproblemen ontstaan die zwakke plekken in de muur veroorzaken met zelfs schimmelvorming tot in de binnenmuur tot gevolg. Het regelmatig schoonmaken van de dakgoten is daarom belangrijk. Bladvangers zijn een goede dakgoot bescherming, waarmee je schade voorkomt. Met deze eenmalige ingreep blijft de dakgoot bladvrij.

Diverse soorten dakgoot bescherming

Om de dakgoot te beschermen tegen bladeren kunnen we diverse soorten bladvangers in de dakgoot plaatsen. Een van de meest voorkomende oplossingen is een bladvanger op de ingang van de regenpijp (een boldraadrooster). Dit dakgootrooster zorgt ervoor dat er geen bladeren in de regenpijp terechtkomen. Bijvoorbeeld doordat ze mee stromen met het regenwater. Dit type bladvanger is ook heel geschikt om op platte daken toe te passen. Het is een eenvoudige en goedkope ingreep. We adviseren hierbij wel een eenmalige controle per jaar om eventuele ophoping van vuil en bladeren rondom het boldraadrooster op te ruimen. 

dakgoot beschermen
vogelwering dakgoot

Dakgootrooster

Met een dakgootrooster kan de hele goot beschermd worden. Dit is een kleinmazig kunststof gaas (UV gestabiliseerd polyethyleen). Bladeren zullen op het gaas blijven liggen en waaien er vanzelf weer af. Het regenwater kan er gewoon doorheen stromen. Het dakgootrooster is geschikt voor dakgoten met een diameter van 11 tot 15 cm en de gootdrain heeft een lengte van 3 meter uit één stuk. 

Vóór het plaatsen van de dakgoot bescherming controleren we uiteraard of de regenpijpen nog goed doorlopen en verhelpen we indien nodig de verstoppingen.

Voordelen gootdrain

  • Voorkomt eenvoudig en effectief dat de dakgoot verstopt raakt
  • De dakgoot wordt over de volle breedte afgedekt zodat de goot vrij blijft van bladeren, vuil en nestelende vogels
  • Eenvoudig te monteren
  • Zelfreinigend door de werking van de wind
  • De gootdrain is recyclebaar, dus milieuvriendelijk
  • Breuk- en vorstvrij

Bladvanger dakgoot laten plaatsen

Om te bepalen welk soort bladvanger het beste geschikt is voor jouw dakgoten en regenpijp komen we graag bij je langs om te kijken (of stuur foto’s mee bij de offerte aanvraag). Aan de hand daarvan zullen we je adviseren over de best passende dakgoot bescherming, inclusief een vrijblijvende prijsopgave. Heb je zelf al het geschikte materiaal in huis, maar kun je het zelf niet plaatsen (het is natuurlijk een lastig bereikbare plaats waar je jezelf liever niet aan waagt)? Dan kunnen onze ervaren medewerkers dat natuurlijk meteen doen. 

dakgootrooster

Blad/vogelwering voor zonnepanelen

Heb je ook zonnepanelen? Hier kunnen, net als in de dakgoten, ook bladeren of takjes onder terecht komen. En vogels vinden dit een fijne plek om nesten te bouwen. Om dit te voorkomen plaatsen we ook vogelwering op zonnepanelen. Daarmee bescherm je je zonnepanelen tegen vuil en schade.

Offerte aanvragen

Je dakgoot bladvrij houden met dakgoot bescherming?

Heb je nog vragen?

We adviseren je graag over de verschillende typen bladvangers.

Whatsapp ons