Blog

Blog

Jouw woning winterklaar maken

Geschreven door Erwin op 25-10-2018

je dakgoot reinigen

De dakgoot controleren, woning goed isoleren en kozijnen goed in de verf zetten. Dit zijn preventieve handelingen om je woning winterklaar te maken. Slechte weersomstandigheden zoals vorst, regen en windstormen kunnen schade veroorzaken aan je huis. In de koude maanden is hier dus meer kans op. Door je woning optimaal te beschermen voorkom je schade en onnodige kosten. Housecare Service geeft je graag een aantal tips om je woning gereed te maken voor de winter.

Lees hier verder

10 tips om thuis energie te besparen

Geschreven door Jessica op 30-09-2018

energie besparen tips

We zijn er de laatste jaren veel mee bezig: duurzaamheid en zuinig met energie omgaan. Spouwmuurisolatie, driedubbelglas, vloerisolatie, zonnepanelen, etc. zijn goede duurzame oplossingen. Maar dit zijn allemaal vrij grote aanpassingen aan je huis en kosten veel geld. Je hoeft niet per se allerlei dure aanpassingen te doen. Met de volgende 10 tips kun je op een vrij eenvoudige manier je huis energiezuiniger maken.

Lees hier verder

huis laten schilderen

Als je geschilderd houtwerk regelmatig controleert ontdek je beschadigingen of verval op tijd. Het schilderwerk kan dan hersteld worden of er kunnen voorzorgsmaatregelen getroffen worden om verdere schade te voorkomen (houtrot bijvoorbeeld). Onze huisschilder weet hier alles van.

Lees hier verder

Tuin lenteklaar maken

Geschreven door Erwin op 15-03-2018

tuin klaarmaken voor de lente

Maart en april zijn dé maanden van het jaar waarin tuinonderhoud ontzettend belangrijk is. Voor iedereen die op zonnige lente- en zomerdagen in de tuin wil genieten van het mooie weer, maar ook als je de tuin er graag het hele jaar door mooi bij hebt liggen, is dit de periode voor onderhoud.

Lees hier verder

Onderhoud binnenshuis

Geschreven door Jessica op 27-02-2018

onderhoud binnenshuis

De koude winterperiode is ideaal om binnenshuis wat onderhoud uit te voeren. Hier volgen een aantal tips voor klusjes om binnenshuis op te pakken.

Lees hier verder

Begin het nieuwe jaar opgeruimd en fris

Geschreven door Jessica op 03-01-2018

fris en opgeruimd het nieuwe jaar in

Een nieuw jaar is een goed moment om fris te beginnen met een schoon en goed onderhouden huis. Het eerste wat je in januari meestal aanpakt is het opruimen van de kerstboom. Dit is een goed moment om meerdere opruim- en schoonmaakklusjes aan te pakken in en rondom het huis.

Lees hier verder

De invloed van het weer op je woning

Geschreven door Jessica op 22-11-2017

De invloed van het weer op je huis

Vaak denk je aan veel regen en harde wind als veroorzaker van schade aan je huis. Maar ook de zon heeft invloed op je huis. We zetten hier voor elk weertype even op een rijtje wat het met de buitenkant van je huis doet en waarom het daarom verstandig is je kozijnen, houtwerk en dakgoot (onder andere) regelmatig te reinigen.

Lees hier verder

Waarom is woningonderhoud belangrijk?

Geschreven door Jessica op 25-10-2017

woningonderhoud

Met veel enthousiasme maken onze medewerkers houtwerk, dakgoten en ramen schoon zodat jouw huis er mooi bij staat. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk je woning goed te onderhouden?

Lees hier verder