Blog

Blog

Begin het nieuwe jaar opgeruimd en fris

Geschreven door Jessica op 03-01-2018

fris en opgeruimd het nieuwe jaar in

Een nieuw jaar is een goed moment om fris te beginnen met een schoon en goed onderhouden huis. Het eerste wat je in januari meestal aanpakt is het opruimen van de kerstboom. Dit is een goed moment om meerdere opruim- en schoonmaakklusjes aan te pakken in en rondom het huis.

Lees hier verder

De invloed van het weer op je woning

Geschreven door Jessica op 22-11-2017

De invloed van het weer op je huis

Vaak denk je aan veel regen en harde wind als veroorzaker van schade aan je huis. Maar ook de zon heeft invloed op je huis. We zetten hier voor elk weertype even op een rijtje wat het met de buitenkant van je huis doet en waarom het daarom verstandig is je kozijnen, houtwerk en dakgoot (onder andere) regelmatig te reinigen.

Lees hier verder

Waarom is woningonderhoud belangrijk?

Geschreven door Jessica op 25-10-2017

woningonderhoud

Met veel enthousiasme maken onze medewerkers houtwerk, dakgoten en ramen schoon zodat jouw huis er mooi bij staat. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk je woning goed te onderhouden?

Lees hier verder

Verstopte dakgoot voorkomen

Geschreven door Jessica op 21-09-2017

verstopte dakgoot

Het is weer de tijd van het jaar om je dakgoot te controleren. De bladeren gaan van de bomen vallen. En bladeren en ander vuil kunnen voor een verstopte dakgoot zorgen. Niet ideaal in combinatie met alle regen in het najaar. Er zijn meerdere manieren om een verstopte dakgoot te voorkomen. Je leest ze in dit artikel.

Lees hier verder

Je huis koel houden in de zomer

Geschreven door Jessica op 07-07-2017

huis koel houden

Heerlijk de zomer. Maar af en toe is het wel puffen van de hitte. We hebben niet allemaal de luxe van een airco. Hoe houd je dan een aangename temperatuur in je huis tijdens de zomer?

Lees hier verder

Je dakkapel laten reinigen

Geschreven door Jessica op 30-06-2017

dakkapel laten reinigen

Een dakkapel is een erg praktische manier om meer ruimte en licht in je huis te creëren. Je zorgt ervoor dat een kamer stukken ruimer oogt en voelt, want je kunt ondanks een schuin dak toch ergens rechtop staan. Dit kan afhankelijk van je omgeving de ideale mogelijkheid bieden om lekker uit het raam te staren. Een dakkapel heeft niet alleen voordelen aan de binnenkant van je huis. Ook van buitenaf is een dakkapel vaak een mooi aanzicht. Het onderbreekt namelijk een saaie, kale oppervlakte: je dak. Verder verhoogt het de verkoopwaarde van je huis.

Lees hier verder

Onderhoud houtwerk

Geschreven door Jessica op 07-06-2017

onderhoud houtwerk

Het houtwerk van je woning krijgt door het jaar heen veel te verduren. Het wordt constant blootgesteld aan zonlicht, neerslag, (lucht)vervuiling en insecten. Onder invloed van al deze factoren verliest het houtwerk zijn natuurlijke glans. Ook de kleur en duurzaamheid worden aangetast. Als het houtwerk regelmatig wordt schoongemaakt verleng je de levensduur. We raden daarom aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Lees hier verder

7 onderhoudstips voor het voorjaar

Geschreven door Jessica op 25-04-2017

Onderhoudstips woning en tuin

Het voorjaar is de ideale tijd om de conditie én uitstraling van je woning en tuin te verbeteren na alle winterse weersomstandigheden. We zetten een aantal tips op een rijtje waar je mee aan de slag kunt gaan, of waarvoor je Housecare Service in kunt schakelen.

Lees hier verder

Snoeien van bomen, wat is belangrijk?

Geschreven door Jessica op 14-03-2017

bomen laten snoeien

De lente is in aantocht. Dat is te zien aan de bomen en planten in je tuin. Na een rustperiode in de winter ontstaan er langzaamaan knopjes voor nieuwe blaadjes en nieuwe takken. Om een boom goed in vorm te houden is het nu tijd deze een onderhoudsbeurt te geven.

Lees hier verder