Blog

Blog

Het is weer die tijd van het jaar: herfstbladeren opruimen

Geschreven door Jessica op 17-09-2019

bladeren opruimen op het gazon

De hittegolf zit nog vers in ons geheugen en we krijgen nog een paar mooie nazomerdagen. Toch begint over een paar dagen de herfst al.

Je merkt het al wel aan de bladeren van de bomen. En dat is eerder dan gebruikelijk. Je ziet nu al kleuren bladeren die je normaal pas in oktober ziet. Misschien heb je zelfs al een bergje afgevallen bladeren bij elkaar kunnen harken.

Lees hier verder

Gras verdord na de zomer, hoe herstel je het?

Geschreven door Michael op 29-07-2019

dor gras herstellen

We hebben deze zomer alweer een paar hittegolven achter de rug. Misschien zag je je grasmat langzaam achteruit gaan. De sproeier kon er niet tegenop. Of je komt terug van vakantie en ineens is je gras niet meer groen maar geel. Wat te doen?

Lees hier verder

Begin het nieuwe jaar opgeruimd en fris

Geschreven door Jessica op 03-01-2019

huis schoonmaken

Een nieuw jaar is een goed moment om fris te beginnen met een schoon en goed onderhouden huis. Het eerste wat je in januari meestal aanpakt is het opruimen van de kerstboom. En nu het buiten toch koud en regenachtig is, is dit een goed moment om meerdere opruim- en schoonmaakklusjes aan te pakken in en rondom het huis.

Lees hier verder

Jouw woning winterklaar maken

Geschreven door Erwin op 25-10-2018

je dakgoot reinigen

De dakgoot controleren, woning goed isoleren en kozijnen goed in de verf zetten. Dit zijn preventieve handelingen om je woning winterklaar te maken. Slechte weersomstandigheden zoals vorst, regen en windstormen kunnen schade veroorzaken aan je huis. In de koude maanden is hier dus meer kans op. Door je woning optimaal te beschermen voorkom je schade en onnodige kosten. Housecare Service geeft je graag een aantal tips om je woning gereed te maken voor de winter.

Lees hier verder

10 tips om thuis energie te besparen

Geschreven door Jessica op 30-09-2018

energie besparen tips

We zijn er de laatste jaren veel mee bezig: duurzaamheid en zuinig met energie omgaan. Spouwmuurisolatie, driedubbelglas, vloerisolatie, zonnepanelen, etc. zijn goede duurzame oplossingen. Maar dit zijn allemaal vrij grote aanpassingen aan je huis en kosten veel geld. Je hoeft niet per se allerlei dure aanpassingen te doen. Met de volgende 10 tips kun je op een vrij eenvoudige manier je huis energiezuiniger maken.

Lees hier verder

huis laten schilderen

Als je geschilderd houtwerk regelmatig controleert ontdek je beschadigingen of verval op tijd. Het schilderwerk kan dan hersteld worden of er kunnen voorzorgsmaatregelen getroffen worden om verdere schade te voorkomen (houtrot bijvoorbeeld). Onze huisschilder weet hier alles van.

Lees hier verder

Tuin lenteklaar maken

Geschreven door Erwin op 15-03-2018

tuin klaarmaken voor de lente

Maart en april zijn dé maanden van het jaar waarin tuinonderhoud ontzettend belangrijk is. Voor iedereen die op zonnige lente- en zomerdagen in de tuin wil genieten van het mooie weer, maar ook als je de tuin er graag het hele jaar door mooi bij hebt liggen, is dit de periode voor onderhoud.

Lees hier verder